Közösségi Hírlap

Switch to desktop Register Login

TISZA-TAVI FESZTIVÁL

Rate this item
(0 votes)

A Tisza-tó Magyarország egyre népszerűbb üdülési célterülete, vadregényes tájaival jelentős az ökoturizmusa és nagyon népszerű a horgászok körében is. Aki ellátogat a Tisza-tóhoz, annak egész biztos lesz egy „csónaktúrás" élménye illetve a négy méter magasan futó, folyamatos természetes kilátóként funkcionáló, aszfaltozott gát páratlan élményeket kínál a profi és amatőr bringásoknak, akik túrájuk során akár 6 szabadstrandon is fel tudnak frissülni.

A Tisza-tó adta ezen számtalan lehetőségét megragadva és összehangolva álmodta meg Debreczeni Ildikó a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivált: a csodálatos természet, az aktív pihenés és a kultúra ötvözésével. A cél a minőségi kultúra összekapcsolása az egészséges életmóddal, valamint a Tisza-tó természeti adottságainak, madár- és állatvilágának megismertetése a nemzetközi és hazai közönséggel. A Fesztivál innovatív, értékteremtő és környezettudatos.

A projekt egy céges csapatépítő túrával kezdődött 2014-ben. Ekkor egy kb 50 fős, munkatársakból és barátokból álló társaság tekerte körbe a Tisza-tavat. A 67 km-es távba 3 megállót iktattak be, ahol operaénekesek minikoncertjei során pihenhették ki az út fáradalmait. 

2015-ben, az immár II. Tour D’OperaTisza-tavi kerékpártúra névre keresztelt eseményen a több mint 250 résztvevőt 11 megálló alkalmával a 11 minikoncerten összesen 87 művész szórakoztatta. 

2016-ban már három napos volt a rendezvény, és a fesztivál részeként, a TO'PERA keretében 3 helyszínen, 4 koncerten 158 művész szórakoztatta a több mint 850 résztvevőt. A TOUR D'OPERA alkalmával a 11 helyszín 11 előadásán 81 művész lépett fel, míg a BOAT D'OPERA 200 résztvevője 10 helyszínen 10 minikoncerten 53 művész előadását tekinthette meg.

Találkozzunk július utolsó hétvégéjén!

Az idei Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál ismételten megrendezésre kerül 2017. július 28-29-30-án a Tisza-tó körül. Az eddigi munkánk és pozitív visszajelzéseinek köszönhetően idén együttműködünk Ókovács Szilveszter főigazgató úr jóvoltából a Magyar Állami Operaházzal, melynek több neves művésze is fellépőink között szerepel.

A Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál 2017. július 28.-án ünnepélyes megnyitóval kezdődik, Tiszafüreden a Városháza előtti téren, ahol Ujvári Imre polgármester úr és Csete Beáta a fesztivál háziasszonya köszönti a résztvevőket.

A délután folyamán, Magyarországon egyedülálló módon, a TO'PERA keretén belül, egy különleges operajógán vehetnek részt a vendégek. Vizin Viktória mezzoszoprán és egy vonós négyes kíséretével, közvetlen a Tisza-tó partján, Sándor Szabolcs zongoraművész által komponált zenéjére, Benkő Ildikó jógaoktató tart lelki békét és nyugalmat árasztó környezetben jógaórát.

A TO'PERA gálakoncertjét idén szabad téren, a tiszafüredi Morotva félszigeten, közvetlenül a Tisza-tó partján rendezzük meg, ezzel is jelezve a kultúra és a természet összefonódását. A Gálakoncert rendezője, Radó Denise, Jászai Mari-díjas színésznő. Az est alkalmával közreműködik a Miskolci Nemzeti Színház Zenekara és a szolnoki kiegészített Bartók Béla Kamarakórus, Sándor Szabolcs vezényletével.

Édua Infomédia

Top Desktop version